Sunt cu adevărat fericit să fiu astăzi aici, cu dumneavoastră, într-un moment extrem de important, nu numai pentru Ministerul Afacerilor Interne, ci și pentru Ministerul Sănătății, pentru Guvern și pentru cetățenii din Ilfov, care vor avea, alături de angajații Ministerul Afacerilor Interne, acces la serviciile acestui spital.

Cred că este un proiect care poate exemplifica deplin modul în care se lucrează în Guvernul României, pentru că am avut permanent un parteneriat foarte corect și cu Ministerul Sănătății și cu domnul prim-ministru, în care am mobilizat energiile din instituțiile pe care le reprezentăm și care, iată, se concretizează inclusiv cu finanțare din bani europeni în programul PNRR. Deci sunt toate ingredientele, elementele care pot fi repetate și în alte proiecte și care pot conduce la succes.

E un moment important, cum spuneam. Spitalului va fi foarte mare și foarte modern, în același timp. 490 de paturi reprezintă o cifră semnificativă. Am discutat și eu cu specialiști și mi s-a explicat acest lucru și cred că este important de subliniat că e rodul muncii foarte multor colegi din cele două ministere, și de la Spitalul Gerota și din Interne, dar și din Ministerul Sănătății, care au lucrat în partea tehnică a proiectului, au pregătit documentația de finanțare, au avut discuții cu partenerii europeni, au știut să colaboreze și să fructifice un suport politic foarte clar din partea Guvernului, a coaliției, a primului-ministru.

De aceea, nu-mi rămâne decât să mulțumesc și să vă asigur că în continuare voi rămâne, așa cum a fost extrem de generos domnul ministru al Sănătății să menționeze, un partener corect în continuare, până la realizarea și darea în folosință a acestui spital.

Mulțumesc încă o dată! Mă bucur pentru medicii care vor lucra acolo și sunt convins că activitatea lor va aduce mult bine în multe familii de români care vor avea nevoie de aceste servicii medicale. Gândul meu se îndreaptă către toți cei de față și cei care au pregătit acest moment.

Mult succes în continuare! Vă mulțumesc!