La data de 27 iulie 2023, a avut loc o întrevedere în sistem videoconferință între domnul Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministrul Afacerilor Interne, și domnul Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Cu acest prilej, cei doi miniștri au discutat despre prioritățile din domeniul afacerilor interne, cu accent pe continuarea proiectelor aflate în desfășurare și identificarea unor noi modalități de dinamizare a cooperării.

Unul dintre subiectele abordate a fost acela al fluidizării traficului, interlocutorii fiind de acord că este necesară o analiză riguroasă a măsurilor adoptate până în prezent pentru a avea în vedere toate opțiunile, fiind necesare investiții eficiente și țintite în măsuri pe termen mediu și lung. De asemenea, ministrul Efros a solicitat sprijinul României pentru implementarea unor sisteme publice de avertizare (de tipul RO-ALERT) a populației în cazul situațiilor de urgență, partea română dând asigurări că va sprijini acest demers.

Ministrul Predoiu a subliniat importanța consolidării securității Republicii Moldova și a reconfirmat angajamentul ferm al MAI pentru a sprijini parcursul european al Republica Moldova.

În încheiere, ministrul afacerilor interne din Republica Moldova a mulțumit părții române pentru sprijinul constant pe toate palierele activității MAI RMD și a exprimat convingerea că în următoarea perioadă se va dinamiza cooperarea în domeniul sectorial al afacerilor interne.