La data de 11 iulie 2023, a avut loc la sediul MAI, o întrevedere între domnul Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne, și E.S. domnul Uffe A. Balslev, ambasadorul Regatului Danemarcei la București.

În cadrul dialogului, au fost evidențiate relațiile foarte bune dintre cele două state atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE, precum și importanța dialogului direct la nivel strategic și tehnic.

Ministrul Predoiu a prezentat obiectivele esențiale ale MAI pentru perioada următoare și a subliniat importanța acordată creșterii performanței structurilor MAI, inclusiv din perspectiva protejării frontierelor. Cooperarea polițienească deține un rol foarte important în ansamblul relațiilor româno-daneze, bazată pe asigurarea unui flux rapid de informații, a precizat oficialul român.

E.S. domnul Uffe A. Balslev a reconfirmat sprijinul Regatului Danemarcei pentru atingerea acestor obiective și a subliniat buna colaborare existentă între cele două state în domeniul afacerilor interne.

Demnitarul român a mulțumit diplomatului danez la București pentru mesajul pozitiv transmis, acesta fiind un bun exemplu de cooperare și sprijin.