Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut astăzi, 14 iulie 2023, o întâlnire cu persoanele din conducerea sindicatelor reprezentative la nivelul instituției.

Întâlnirea a avut loc la inițiativa ministrului Afacerilor Interne, cu scopul de a stabili un mod de lucru optim și eficient în relația instituție – sindicate, în beneficiul angajaților MAI și al cetățenilor, prin creșterea calității serviciilor oferite de structurile ministerului.

În acest scop, ministrul Afacerilor Interne a subliniat faptul că dorește o colaborare onestă și deschisă cu sindicatele.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate subiecte care prezintă interes atât pentru reprezentanții sindicatelor, cât și pentru conducerea ministerului.

Printre temele de discuție de astăzi se numără salarizarea personalului MAI și subdimensionarea sistemului, din punct de vedere al resurselor umane.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a reafirmat decizia conducerii MAI de a continua eforturile pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați, pentru reducerea deficitului de personal și pentru asigurarea salarizării corespunzătoare.

La întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor din MAI au participat, alături de ministrul Afacerilor Interne, secretarii de stat Bogdan Despescu și Romeo Simionescu.