În urmă cu vreun an, Ponta își etala „cultura” cinematografică citând din Games of Thrones: „Winter is Coming!” Ei bine, “Winter” a venit și a trecut fără probleme, iar acum vedem că „Circus is Coming!”. De fapt, a și venit de ceva vreme.
După numărul executat ieri de cei trei „Men in black” (ochelarii le mai lipseau), se ridică două întrebări: cine a împăcat „frățiorii” și dacă viteazul Grindeanu va abandona lingușeala lui King Dragnea pentru un salariu de consul, acceptând rolul de „băiat cu tava” în noua producție cinema-politică?
Interesant ar fi de văzut și dacă bătrânul corsar Băsescu va lua și el „poziția ghiocel” în fața lui Ponta, doar-doar și-o mai salva din corăbiile încercuite sau va găsi o soluție mai inteligentă. În vremea asta, USR se apropie de jumătatea procentelor practicate cândva la sponsorizare de fosta speranță Plicușor.
De pe Litoralul nostru, transformat în loc de șezători politice, unele dintre ele cam leșinate și bine răsuflate, „Pablito” Dragnea ne anunță că va consulta poporul cu privire la familie, deși mai potrivit ar fi să-l consulte cu privire la „Famiglie”. Sugerez o întrebare: „Să se confiște sau nu supra-extins averile și conturile „off-shore” ale politicienilor „famigliști” condamnați pentru corupție?”.
Să nu uităm de Călin „File de Poveste”, care nu știe cum să mai „muște” din SUA și UE, doar-doar o să-l bănuiască cineva că ar fi vreo „conservă” rusească, ceea ce desigur ar fi de neconceput.
Singura liniștită și senină e madam Prim.Gen., care stă la cutiuță, nu mișcă un degețel și își face deja poze pentru campania prezidențială. În rochiță roz, lângă brăduțul din plastic.
Să nu uităm de Tudorel, un „chirurg” renumit deja, care vrea să-și opereze pacienta, madam Justiția, deși ea are de vreo doi ani febra 41, având ca spectatori de-a dreapta și de-a stânga, în sala de operație, principalii interesați ca pacienta să sucombe. Unii din răzbunare, Fenechiu gen (nici nu bănuim c-ar avea vreo legatură cu „chirurgul”), alții din preocupare, „famigliștii” gen, descriși mai sus. Alții se roagă înfrigurați de pe margine în același sens, să audă verdictul: operația a reușit, dar pacientul a murit!
A venit toamna… Când se numără berbecii, pardon, bobocii. Și, odată cu ea, Circus is Coming! Numai autostrăzile, școlile și spitalele noi promise de atâția ani în atâtea campanii nu mai apar și nici nu vor apărea, cât timp maimuțica PSD se joacă cu briciul pe fața Țării.