În acest an, în premieră, Ministerul Afacerilor Interne a organizat un „altfel” de eveniment dedicat elevilor.

Aproximativ 2.000 de copii și tineri au ales să participe la acest eveniment și să se familiarizeze cu activitățile desfășurate zilnic de toate structurile MAI, inclusiv printr-o discuție cu ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, chiar în biroul acestuia.

Autospecialele Poliției, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, structurii de Imigrări și cele ale pompierilor au fost printre principalele puncte de atracție. Totodată, vizitatorii s-au arătat extrem de interesați de tehnica specialiștilor în criminalistică și de dispozitivele folosite  de efectivele care participă la intervenții și acțiuni speciale.

Specialiștii MAI în activități de prevenire au pregătit ateliere pentru copii cu jocuri și concursuri pentru a-i învăța cum să se protejeze și să fie mereu în siguranță, printre temele discutate fiind securitatea cibernetică, efectele consumului de droguri, traficului de persoane sau siguranța rutieră.

Structurile care emit documente – cărți de identitate, pașapoarte și permise de conducere – au prezentat copiilor condițiile și modalitățile prin care acestea se confecționează.

Și pentru că cei mici au fost atenți și receptivi la toate informațiile primite, au primit câte o diplomă.

În parcarea din fața ministerului, au fost organizate demonstrații de dresaj canin, exerciții de autoapărare, trasee aplicative și lecții de prim-ajutor.

De asemenea, vizitatorii și-au făcut fotografii în celebrul balcon al Palatului Ministerului Afacerilor Interne și au fost curioși să afle mai multe despre începuturile Revoluției.