Bună dimineața, domnilor secretari de stat, domnule ambasador, domnule general, stimate reprezentant al firmei Elbit, dragi invitați!

Ministerul de Interne continuă să își doteze forțele cu noi tehnologii și capacități de răspuns în cazul situațiilor de urgență. În alte cuvinte, continuă să își întărească capacitatea de asistență a cetățenilor și a comunităților, în situații de urgență.

Avem în față o tehnică produsă în România, prin colaborare cu firma Elbit din Israel, deci tehnologie israeliană și românească, produsă în România, la standarde NATO.

Situațiile de urgență, din păcate, reprezintă o provocare din ce în ce mai accentuată pentru forțele și capacitățile Ministerului Afacerilor Interne, din multiple cauze, de la schimbări climatice, până la complexitatea unor instalații care se folosesc în viața de zi cu zi, în activitatea socială și economică, ce pot uneori produce accidente, situații-limită, în care e nevoie să avem o capacitate de răspuns.

În astfel de situații, este esențială planificarea și comunicarea. Or, aceste centre de comandă pe care le avem în față, sunt elemente-cheie, importante, pentru o bună planificare a acțiunii în teren și pentru o bună comunicare.

Aș mai sublinia faptul că și aceste dotări sunt finanțate prin bani europeni, deci iată, avem din nou aceleași ingrediente, aceleași elemente care, combinate, prin acțiune administrativă, respectiv fonduri europene, efort românesc, colaborare cu parteneri strategici, tehnologie, dedicație, viziune, produc un rezultat care în final este benefic pentru cetățeni și pentru comunitățile noastre.

Aș vrea să felicit pe toți cei care au contribuit la acest rezultat, începând cu, bineînțeles, cadrele Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și pe cei care au produs aceste capacități tehnologice și, nu în ultimul rând, firma din Israel, firma Elbit, și colaborarea dintre ministerul nostru și această companie, sprijinul Ambasadei, de asemenea. Mulțumesc tuturor!

Să dea Dumnezeu să fie cât mai puține situații în care să fie nevoie de aceste centre. În orice caz, cadrele Ministerului Afacerilor Interne, toate armele ministerului sunt pregătite să asiste cetățenii, inclusiv în zilele care urmează, pentru ca toată lumea, cetățenii, comunitățile, oaspeții noștri care își petrec sărbătorile aici, în România, să beneficieze de zile liniștite, zile senine, în care să se poată revedea cu cei dragi și să se reculeagă cu ocazia sărbătorilor Crăciunului, să întâmpine Anul Nou cu optimism și curaj.

Vă mulțumesc pentru prezență! Mulțumesc mass-media, ca de obicei, un sprijin bun pentru noi, pentru a arăta ceea ce încercăm și reușim să facem.

Mulțumesc tuturor, o zi bună!