Refugiații sunt oameni pe care trebuie să-i tratăm cu respect și compasiune. Au fost nevoiți să fugă din țările lor din cauza conflictelor sau a persecuțiilor.

Un astfel de moment are o mai puternică semnificație în actualul context geopolitic, când milioane de cetățeni din Ucraina au fost nevoiți să fugă din cauza unui conflict care le punea sub semnul întrebării supraviețuirea.

România și-a manifestat activ disponibilitatea de a-i ajuta pe cei care au fugit din calea războiului, iar mobilizarea autorităților naționale, inclusiv a structurilor Ministerului Afacerilor Interne a fost exemplară.

Vom continua pe această linie, a sprijinului celor aflați în dificultate, ca răspuns firesc în astfel de situații al unui stat care prețuiește viața și libertatea, al unei națiuni care i-a ajutat pe cei aflați în situații dificile să-și regăsească speranța și credința că vor putea clădi un viitor în stabil și prosper.

Ca ministru al afacerilor interne voi susține respectarea drepturilor pe care le au refugiații, pentru că, dincolo de principiile legale care m-au călăuzit întreaga viață, cred în spiritul viu, românesc, al oamenilor buni care nu își lasă semenii la greu.

Vă îndemn să rămânem solidari cu poporul ucrainean, cu refugiații indiferent de țară și să susținem în continuare inițiativele și demersurile pentru asistență, protecție și incluziune.