Cu ocazia Sărbătorilor Pascale trăim intensitatea spirituală a credinței, speranței și ne bucurăm să fim alături de cei dragi, într-o atmosferă de liniște și pace. Învierea ne amintește de esența creștinismului și de rolul său definitoriu în identitatea noastră națională. Să nu uităm că, indiferent de provocările pe care le-am întâmpinat în istoria noastră, credința a fost unul dintre reperele continuității noastre istorice.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, în această perioadă, sunt la datorie pentru a asigura liniștea și siguranța românilor.

Pentru ei această perioadă este plină de provocări și eforturi suplimentare, de misiuni operative pentru ca Sărbătorile Pascale să se desfășoare într-un cadru sigur și liniștit.

Acțiunile sunt concentrate în special în zonele de interes, aglomerate cu accent pe prevenirea și combaterea infracțiunilor, inclusiv a traficului de droguri, o amenințare constantă, mai ales în rândul tinerilor.

De asemenea, nu putem ignora că, odată cu intrarea în spațiul Schengen, responsabilitățile noastre s-au amplificat, cerându-ne să demonstrăm, în continuare, eficiența în gestionarea frontierelor.

Permanent misiunile structurilor operative ale MAI sunt adaptate la nevoile populației și suntem pregătiți să răspundem prompt și eficient la orice situație care poate pune în pericol siguranța oricărei persoane.

Vă doresc tuturor Sărbători Pascale pline de liniște și pace, iar celor care sunt la datorie le mulțumesc pentru devotamentul și sacrificiul lor în slujba cetățenilor!