Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut, joi, 20 aprilie 2023, o întâlnire de lucru cu E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altanal, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia la București.

Cu această ocazie, ministrul român al Justiției a apreciat buna colaborare cu Ambasada Republicii Turcia la București și, în general, cu autoritățile din Turcia, pe baza parteneriatului strategic dintre cele două țări.

Cele două părți și-au reafirmat deschiderea pentru consolidarea cooperării bilaterale în aplicarea instrumentelor juridice internaționale existente.

Totodată, în cadrul discuțiilor, a fost exprimată convingerea că intensificarea cooperării pe plan juridic va avea drept rezultat promovarea intereselor celor două state.

A fost, de asemenea, abordat subiectul foarte important al combaterii terorismului și traficului de persoane, ambele părţi subliniind eforturile comune depuse în acest sens.

La finalul discuției, ambasadorul Republicii Turcia a avansat propunerea unui dialog bilateral la nivel de miniștri ai Justiției, invitație acceptată cu plăcere de partea română.

Dialogul dintre Ministerul Justiției şi Ambasada Republicii Turcia va continua, în viitor, pe temele sus-menţionate.