În data de 13 februarie 2024, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire de lucru cu delegația reprezentanților National Crime Agency (NCA), lider în combaterea traficului de droguri și a infracțiunilor asociate.

Această întâlnire marchează un moment important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Marea Britanie în domeniul luptei împotriva criminalității transfrontaliere.

Discuțiile s-au concentrat pe probleme actuale și provocări în domeniul traficului de droguri și al spălării banilor, subliniind importanța unei abordări holistice în combaterea acestor fenomene.

Un punct central al întâlnirii a fost decizia de a crea o platformă de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne și National Crime Agency. Această platformă va facilita schimbul de informații și bune practici, va sprijini inițiativele comune și va consolida eforturile în vederea eradicării rețelelor de trafic de droguri și a infracțiunilor financiare asociate.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat importanța acestei colaborări: „Crearea platformei de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne și National Crime Agency se încadrează într-o cooperare polițienească mai structurată, pe care dorim să o construim cu autoritățile polițienești din Regatul Unit pentru combaterea crimei organizate și a traficului de droguri și de persoane. Suntem hotărâți să lucrăm împreună pentru a îmbunătăți siguranța cetățenilor noștri și a proteja valorile noastre democratice.

Această colaborare subliniază angajamentul ferm al ambelor părți în lupta împotriva criminalității organizate și a traficului de droguri la nivel internațional și pune bazele unei cooperări extinse în viitor.